ההיסטוריה של פלירקי
מלון פלירקי שייך לכפר קאליתאאס, ולשני ההתנחלויות יש כ-2,836 תושבים על פי מספר התושבים הלאומי 2011. תושבי קאליתאס היו בעיקר חקלאים. בצדו ההררי של הכפר, החקלאות והחקלאות היו העיסוק העיקרי, ואילו באזור החוף הדיג היה פופולרי יותר בקרב המקומיים.
האזור נקרא בתחילה “Pachynamos”, כלומר “חול סמיך”. ואכן, אם תבחין בגרגרי החול, הם גדולים יותר מאשר בחופים אחרים. האזור של פלירקי הופרד בחלקים קטנים יותר עם שמותיהם השונים, כגון רנה, וורונו, מאנטואטה, לאגמונס, אממדדס, פאראקיה, מזווווני ואחרים ששימשו את המקומיים לנוחיות.
בשנת 1912, על פי סיפורים שזקני הכפר שאושרו גם על ידי מסמכים היסטוריים, נחתו האיטלקים ברודוס בחוף הראשי של פלירקי והכריזו על פלירקי כאזור בעל חשיבות אסטרטגית גבוהה.
הכובשים גם העריכו את היופי הטבעי של האזור ולכן השקיעו בתשתיות ובפרויקטים אחרים, כפי שעשו בכל רחבי האי. הם בחרו את החלק הזה של האי כדי לבנות את אנדרטת קליתאה המרשימה ואת הכפר קאליתנוס עבור הבניין היפה שנמצא כיום בניין עיריית הכפר. הרבה בניינים מהתקופה נבנו בחול שנלקח מחוף ראקי. יש מסמכים המצטלמים שהחוף היה מלא בדיונות חול בחורף, בגלל החול הנישא על ידי הגלים הכבדים. לפיכך, החול היה בשפע ושימש לעתים קרובות חומר בנייה.
לאחר ששוחרר הדודקאנז מהאיטלקים והיה מאוחד עם שאר יוון, בשנת 1947, האזור החל לשגשג. מספר שנים מאוחר יותר, בכפר הדייגים הקטן פכינמנוס, תושב שנקרא פאנאיוטיס סיראו, פתח את מקום הקפה הקטן הראשון על החוף, שם מרכז פלירקי נמצא כעת. האיש ביקר באתונה מסיבות רפואיות והתרשם מהחוף באזור פאלרו, שכפי שאמר, הזכיר לו את ביתו, פכינמנוס. עם חזרתו לרודוס, הוא פתח את הקמתו וקרא לו “פלירקי” (פאלרו הקטן).
מאז, הכפריים התייחסו לאזור החוף כולו כ ‘ פלירקי ‘ כמו המסבאה היה אחד הנקודות הספורות של התייחסות של הזמן.
בקרוב, הכפריים מאזורים אחרים לקחו את החוף פלירקי, גם כן, עד שנות ה-50 כאשר שם הכירו את השם הרשמי של האזור. מאוחר יותר נפתחו עוד שלוש מסעדות, על ידי דייגים מקומיים. הם שימשו דגים וירקות טריים מהגנים שלהם לעובדים שטעונים חול ומאוחר יותר למבקרים. היופי הטבעי של פלירקי החל לפנות אל התיירים הראשונים. עד סוף שנות ה-60 החלה בניית יחידות אירוח גדולות והתפתחות הייתה מהירה כאשר הכנסת האורחים היוונית המקורית יצרה ביקוש רב ללינה ומתקני אוכל באזור. נאמר כי הממשלה הפאשיסטית של הזמן ביקרה בכל המוסדות המקומיים והורתה על התפתחויות נוספות, לאחר שהיא הייתה מצפית בעלייה העצומה של התיירות באזור. אכן, פלירקי התרומם בקרוב למקומות הראשונים בין יעדי החג הגלובליים ובירך אלפי מבקרים, ביניהם אמנים מפורסמים, יווניים ובינלאומיים, כמו גם שחקני כדורגל, שחקנים, ואישים אחרים שהוקסמו על ידי יופי ועשה פלירקי מפורסם בכל רחבי העולם עם ראיונות ומזכיר בתקשורת של זמנם.
היום פלירקי מצליח לשלב תכונות מסורתיות ועכשוויות, קוסמופוליטית עם תחושות מינימליות, שאנן עם אדרנלין ויש לו משהו להציע לכל מבקר, תמיד עם מסירות לערכים של הכנסת האורחים היוונית, יושר ומקוריות שאופייניות לאנשים יווניים.
אתה יכול לראות איך פלירקי והחופים של זה הם היום דרך האתר שלנו החופים המוקדש faliraki
Leave your comment
You must be logged in to post a comment.