Το ιστορικό Μαγαζί του Φαληρακίου "Ο Παράδεισος"

Το ιστορικό Μαγαζί του Φαληρακίου “Ο Παράδεισος”

Στο Φαληράκι υπάρχει ακόμα μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 1965. Η θέση της στο κέντρο του κόλπου του Φαληρακίου και τα 50 μέτρα της απόστασης του από το κύμα, το κάνουν να βρίσκεται στην ιδανικότερη τοποθεσία του νησιού.

 Ο κύριος Σωτήρης Βαγιανός, ο οποίος ήταν ψαράς στο επάγγελμα και η γυναίκα του Διαμαντούλα ήταν οι ιδρυτές ενός εστιατορίου με την διακριτική ονομασία «Παράδεισος».  Το μενού τότε ήταν περιορισμένο αλλά μοναδικό….προσέφεραν στους επισκέπτες τα φρέσκα ψάρια που ψάρευαν από την θάλασσα μας και φρέσκα λαχανικά από τον κήπο τους.

Ο κύριος Σωτήρης Βαγιανός στο Εστιατόριο Παράδεισος 1965

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το δεύτερο εστιατόριο που δημιουργήθηκε και δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή.

1968

Η συνεισφορά του ιστορικού εστιατορίου στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή ήταν σημαντική. Επισκέπτες κυρίως από την βόρεια Ευρώπη έχτισαν φιλικές σχέσεις με την οικογένεια των ιδιοκτητών και χρόνο με το χρόνο και από στόμα σε στόμα έγινε γνωστό σε όλη την Ευρώπη πως στο νησί της Ρόδου υπάρχει μια περιοχή που ονομάζεται Φαληράκι και εκεί θα βρείτε στην μέση του κόλπου το εστιατόριο του κυρίου Σωτήρη. Έτσι κάθε χρόνο νέοι επισκέπτες κατέφθαναν στο εστιατόριο αναζητώντας την ταβέρνα του κυρίου Σωτήρη. Έτσι μοιραία την Δεκαετία του 70 το εστιατόριο μετονομάστηκε σε «Ταβέρνα Σωτήρης». Πιστοί στις αρχές της όλα τα χρόνια κράτησε ψηλά το επίπεδο της γαστρονομίας με ελληνική κουζίνα φρέσκα θαλασσινά και το υψηλότερο επίπεδο στις πρώτες ύλες.

Στα μέσα της δεκαετίας του 80 ο κύριος Σωτήρης μετέφερε με αγάπη το εστιατόριο και την τεχνογνωσία του, αλλά και την αρχή της Ελληνικής φιλοξενίας στα παιδιά του.

Το εστιατόριο Παράδεισος γίνεται η Ταβέρνα Σωτήρης

Ο γιός του Μιχάλης  και η Γυναίκα του κυρία Άννα  συνέχισαν με περηφάνια την ίδια συνταγή. Χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ευρώπη έχτισαν φιλικές σχέσης εμπιστοσύνης και αγάπης μαζί τους για πολλά χρόνια. Ελληνικές Βραδιές με τον Μιχάλη την Αννα να τραγουδούν για αυτούς ενώ παράλληλα να τους προσφέρουν άπλετα την νοστιμιά της Ελληνικής Κουζίνας μέχρι την Δεκαετία του 2010, όπου η ταβέρνα Σωτήρης έγινε το Galazio Restaurant & Beach Bar.

O κύριος Μιχάλης και η κυρία Άννα με την ίδια αγάπη παρέδωσαν τα ινία στον γιό τους Σωτήρη Βαγιανό.

Γαλάζιο 2011

Στην νέα εποχή της επιχείρησης η ιστορία επαναλαμβάνεται, ο Σωτήρης Βαγιανός ο νεότερος, έχτισε πάνω στις αρχές του παππού του και των γονιών του και κατάφερε διατηρήσει και να αύξηση την φήμη του εστιατορίου. Οι μόνιμοι κάτοικοι της Ρόδου αγαπούν το Galazio και το επιλέγουν κάθε καλοκαίρι για τον βασικό λόγο του ότι δεν είναι ένα τουριστικό εστιατόριο αλλά μια επιχείρηση με αξιοπιστία και υψηλό επίπεδο. Έτσι και ι επισκέπτες του νησιού που πλέον επιλέγουν επιχείρησης που οι ντόπιοι προτιμούν ζουν το ελληνικό καλοκαίρι με αυθεντικό τρόπο μαζί με τους Έλληνες.

Το νέο όνομα είναι εμπνευσμένο από το απέραντο Γαλάζιο της Θάλασσας που αντικρύζει ο επισκέπτης ερχόμενος εδώ.

Ένα εστιατόριο πλέον συνδυάζει την Ελληνική κουζίνα με την υψηλή γαστρονομία, την απλότητα με την πολυτέλεια και την ξεγνοιασιά με την χαλάρωση.

Βασικό χαρακτηριστικό του επίσης είναι πως μιλάμε για ένα Family friendly εστιατόριο.

Η παιδική χαρά του εστιατορίου χαρίζει απλόχερα το χαμόγελο στα παιδιά αλλά και την σιγουριά που χρειάζονται οι γονείς για να απολαύσουν την παραμονή τους εδώ καλύπτοντας και τις ανάγκες των παιδιών τους.

Παιδική Χαρά στο Γαλάζιο

Στα 30 μέτρα από το εστιατόριο η οικογένεια δημιούργησε και πολυτελή καταλύματα σε προσιτές τιμές με διακριτικό τίτλο Galazio Beach και Faliraki blue Villas στα οποία γίνεται πράξη η Ελληνική φιλοξενία που εξακολουθεί να είναι αρχή της οικογένειας.

Αν οι γονείς ή οι παππούδες σας έχουν έρθει στο παρελθόν διακοπές στην Ρόδο ρωτήστε τους για τις αξέχαστες στιγμές που πέρασαν μαζί μας.

Galazio Restaurant & Beach Bar το χρώμα του καλοκαιριού στη Ρόδο

Leave your comment