Οι παραλίες στο Φαληράκι

Το “Χρυσάφι” μας Βρίσκεται Παντού.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Όλες οι παραλίες του Φαληρακίου

Το Φαληράκι έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στις πανέμορφες παραλίες του. Οι δέκα στο σύνολό τους παραλίες προσφέρουν ξεχωριστές απολαύσεις στους επισκέπτες, καλύπτοντας κάθε γούστο. Εξερευνήστε την πασίγνωστη χρυσαφένια κεντρική παραλία του Φαληρακίου, την ονειρεμένη παραλία του Άντονι Κουίν, καθώς και τα βοτσαλάκια της παραλίας Τραγανού, την μοναδική παραλία Λαδικό, την γραφική παραλία Καθαρά, την ιδιαίτερη παραλία γυμνιστών Μαντώματα και τις τέσσερις παραλίες που βρίσκονται σε μικρούς κολπίσκους με βράχια γύρω από τις μαγευτικές πηγές Καλλιθέας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε από πού θα ξεκινήσετε τις εξορμήσεις σας!

Πηγές Καλλιθέας

Η Καλλιθέα έχεις στις τάξεις της 4 μικρές και πανέμορφες παραλίες, προσβάσιμες για το κοινό. Μπροστά στις Πηγές θα βρείτε την κεντρική οργανωμένη παραλία, περιτρυγυρισμένη από φυσικής ομορφιάς βράχους που κάνουν το τοπίο σε συνδυασμό με την ιταλική αρχιτεκτονική του μνημείου μαγευτικό. Μια σαγηνευτική τοποθεσία που είναι προσβάσιμη και με σκάφος, προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες την εντύπωση πως βρίσκονται στο σκηνικό μιας ταινίας αριστοκρατικής εποχής βγαλμένη από την ελληνορωμαϊκή ιστορία.

Κόλπος Άντονι Κουίν

Στην ανατολική ακτή κοντά στο Φαληράκι βρίσκεται ο Κόλπος Anthony Quinn. Περιτριγυρισμένο από βραχώδεις σχηματισμούς με πλούσια βλάστηση και γαλαζοπράσινα  νερά  είναι ένα ιδανικό μέρος για ξεγνοιασιά. Ο κόλπος Anthony Quinn είναι μια όμορφη και πλήρως οργανωμένη παραλία που εκατοντάδες τουρίστες επισκέπτονται ετησίως.Απολαύστε την ονειρική ομορφιά του κόλπου και δείτε από απόσταση τα σκάφη που επισκέπτονται την περιοχή καθημερινά.Η αλήθεια είναι πως τα ονόµατα των περισσοτέρων από τις πανέµορφες παραλίες της Ελλάδας κρύβουν µέσα τους και κάποια ιστορία. Κρύβουν κάποιο γεγονός που οδήγησε την εκάστοτε τοπική κοινωνία να δώσει ένα ιδιαίτερο όνοµα στην κάθε µια από αυτές.

Παραλία Λαδικού

Η λέξη Λαδικό σε µετάφραση είναι το δοχείο που χρησιµοποιείτε για την τοποθέτηση ή αποθήκευση Λαδιού. Η πανέµορφη παραλία πήρε αυτό το όνοµα, γιατί ήταν εµπορικό σηµείο φόρτωσης και εκφόρτωσης ελαιολάδου. Για Τα εµπορικά φορτηγά πλοιάρια της εποχής το συγκεκριµένο σηµείο ήταν ο εµπορικός σταθµός συναλλαγών µε τους παραγωγούς λαδιού της περιοχής καθώς φόρτωναν τα φορτία τους µε προορισµό την Αίγυπτο αλλά και την µέση Ανατολή. Τοπικοί ψαράδες έχουν βρει γύρω από την περιοχή του Λαδικού αρκετά πήλινα δοχεία που προέρχονται από ναυάγια πλοίων που εµπορεύονταν στην συγκεκριµένη περιοχή. Βρίσκεται πίσω ακριβώς από το Άντονι Κουίν περιτριγυρισµένο από σπήλαια.

Κεντρική Παραλία Φαληρακίου

 Το Φαληράκι λόγω των παροχών του αλλά και της παραλίας του  έγινε πόλος έλξης µεγάλων προσωπικοτήτων και διασηµοτήτων όλης της Ευρώπης που επισκέπτονταν και επισκέπτονται ακόµα το πλουσιοπάροχο θέρετρο. Μια παραλία µήκους 6,5 χιλιοµέτρων µε χρυσαφένια αµµουδιά γεµάτη µε γαλάζιες σηµαίες, καθαρή , µε ξαπλώστρες και οµπρέλες αλλά και παρθένα σηµεία, µε καταγάλανα πεντακάθαρα νερά, µε πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες µπορεί να καλύψει κάθε τύπο επισκέπτη που θα βρεθεί εκεί. Η Κεντρική παραλία του Φαληρακίου δεν πρέπει να λείπει από το πρόγραµµα σας γιατί κάθε σηµείο της έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα και θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για να τα επισκεφθείτε όλα. 

Παραλία Τραγανού

Η παραλία Τραγανού είναι διαφορετική .Είναι η µοναδική παραλία στο Φαληράκι η οποία δεν έχει καθόλου αµµουδιά αλλά είναι γεµάτη από πολύ µικρές πανέµορφες πετρούλες. Τα επιβλητικά σπήλαια που βρίσκονται στην παραλία εξυπηρέτησαν του κατοίκους πριν την έλευση του τουρισµού για ένα µοναδικό σκοπό. Δηµιούργησαν σε αυτά αποθήκες αλατιού φυσική διαµόρφωση της περιοχής είχε ως αποτέλεσµα να δηµιουργηθούν η περίφηµες αλυκές του Ερηµοκάστρου που είναι η συνέχεια της παραλίας και εκεί οι κάτοικοι έκαναν την περισυλλογή µεγάλων ποσοτήτων αλατιού που γίνονταν αντικείµενο εµπορίου.

Παραλία Καθαρά

. Η λέξη Καθαρά στην µετάφραση της σηµαίνει «Καθαρή”. Ή παραλία πήρε το όνοµα της λόγω καθαρότητας του νερού γιατί, αν και µικρός κόλπος κατά ένα παράξενο τρόπο η κίνηση των ρευµάτων της θάλασσας ανακύκλωνε µε µεγάλη συχνότητα το νερό και πάντα παρέµενε καθάριο. Αργότερα αριστερά της παραλίας κατασκευάστηκε το λιµάνι του Φαληρακίου που λειτουργεί ως αλιευτικό καταφύγιο και όλα τα αλιευτικά σκάφη µεταφέρθηκαν εκεί και πλέον η παραλία έµεινε στη διάθεση των επισκεπτών για βουτιές, ηλιοθεραπεία ,ξεγνοιασιά και διασκέδαση. Μια επίσκεψη στην παραλία αυτή, η οποία ενδείκνυται για παιδιά, θα σας έκανε να καταλάβετε όλα όσα σας λέµε.

Παραλία Γυμνιστών Μαντώματα

Ή παραλία Μαντώµατα είναι µια πολύ όµορφη και ιδιαίτερη παραλία στο Φαληράκι . Βρίσκεται ανάµεσα στην παραλία Καθαρά και στον κόλπο του Άντονι Κουίν και έχει την δίκη της µοναδική ιστορία. Η όµορφη παραλία εξαιτίας της φυσικής διαµόρφωσης αλλά και της τοποθεσίας της στο ξεκίνηµα της τουριστικής επισκεψιµότητας , λόγω του απόκρηµνου σηµείου που βρίσκεται, έγινε πόλος έλξης για τους λάτρεις του γυµνισµού.. Εξαιτίας της οµορφιάς της αλλά και της µοναδικότητας της στο νησί της Ρόδου είχε ως αποτέλεσµα να είναι µια από τις παγκοσµίως γνωστές παραλίες γυµνιστών. Αν είστε λάτρεις του είδους σίγουρα την γνωρίζετε και ίσως διαβάζετε αυτό το άρθρο ξαπλωµένοι στην χρυσή της άµµο !

Τοποθεσίες παραλίας

Φωτογραφίες από τις παραλίες στο Φαληράκι