Φαληράκι, ένας Covid-free προορισμός

Φαληράκι, ένας Covid-free προορισμός

Η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον πλανήτη για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την έξαρση της πανδημίας του Κοροναϊού με λιγότερα από 3000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 180 θανάτους από επιπλοκές της νόσου. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, με βάση την τουριστική ζήτηση, αποτελεί την πρώτη και ασφαλέστερη επιλογή διακοπών στην Ευρώπη.

Το Φαληράκι , το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο του νησιού ,που φιλοξενεί κάτι περισσότερο από το ένα τέταρτο των επισκεπτών της Ρόδου ,βρίσκεται σε εγρήγορση έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το «παράξενο» καλοκαίρι του 2020.

Οι ιδιοκτήτες ,των καταλυμάτων , της εστίασης ,των εμπορικών καταστημάτων,των χώρων αισθητικής όπως και όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στην περιοχή ,έχοντας πάρει τις κατευθύνσεις του Εθνικού οργανισμού υγείας έχουν εφαρμόσει κατά γράμμα κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των επισκεπτών.

Μάσκες προσωπικού ,αντισηπτικά, θερμόμέτρηση ,γάντια,σχολαστική απολύμανση και πολλά ακόμα είναι πράγματα που τηρούνται από όλους μας για να προφυλάξουμε τους επισκέπτες και εμάς έτσι ώστε και αυτό το καλοκαίρι να τους προσφέρει την ξεγνοιασιά που χρειάζονται

Η μορφολογία και το μέγεθος της περιοχής του Φαληρακίου είναι τέτοια που το κάνει ιδανικό για να έχει σημασία και βαρύτητα η λέξη covid free. Η τεράστια παραλία του ,μήκους 6,5 χιλιομέτρων και συνολικής έκτασης 340 στρεμμάτων δίνει δυνατότητα φιλοξενίας, με την τήρηση των αποστάσεων ,πολύ μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από τους περίπου 53,5 χιλιάδες που φιλοξενεί την εβδομάδα.

faliraki rhodes
Faliraki Beach in Rhodes

Η θερμοκρασία του Φαληρακίου που στο μεγαλύτερο διάστημα του Καλοκαιριού είναι πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου σε συνδυασμό με τα ποσοστά υγρασίας μοιάζει το ιδανικό μέρος παγκόσμιος για την εξαφάνιση του ιού με βάση τα αποτελέσματα που προέκυψαν από παγκόσμιες μελέτες για την αντοχή του ιού σε υψηλές θερμοκρασίες.

Κάτι πολύ σημαντικό είναι πως το Φαληράκι Βρίσκεται σε απόσταση 6 και 12 χιλιομέτρων αντίστοιχα απο τα νοσοκομεία του νησιού . Το νησί της Ρόδου διαθέτει δυο μεγάλα νοσοκομεία ,ένα κρατικό και ένα ιδιωτικό ,που μπορούν και καλύπτουν τις ανάγκες όχι μόνο των κατοίκων αλλά και των 190000 τουριστών που φιλοξενεί το νησί κάθε εβδομάδα . Οι Αξιόλογοι επιστήμονες υγείας αναγνωρισμένοι σε όλη την Ελλάδα και νοσηλευτικό προσωπικό είναι στις επάλξεις και προσφέρουν την σιγουριά που χρειαζόμαστε .

Υπερσύγχρονος εξοπλισμός, θάλαμοι χαμηλής πίεσης και Μονάδες εντατικής θεραπείας είναι πάντα σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει.

Επιλέξτε το Φαληράκι για τις φετινές σας διακοπές και αφήστε την αύρα του να σας ταξιδέψει με ασφάλεια στη ξεγνοιασιά και την χαλάρωση…

Leave your comment