Τα πρώτα εστιατόρια και ξενοδοχεία με καταλόγους στη γραφή Braille λειτουργούν στη Ρόδο.

Τα πρώτα εστιατόρια και ξενοδοχεία με καταλόγους στη γραφή Braille λειτουργούν στη Ρόδο.

Τα πρώτα εστιατόρια και ξενοδοχεία με καταλόγους στη γραφή Braille λειτουργούν στη Ρόδο

Η Ρόδος είναι ένας κατεξοχήν τουριστικός προορισμός με αξεπέραστη φυσική ομορφιά και πολυετή εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας υψηλού επιπέδου. Οι επιχειρηματίες του νησιού εκτός από σεβασμό στον επισκέπτη και τον τόπο τους, δείχνουν έντονη κοινωνική συνείδηση παρέχοντας πλέον τους καταλόγους των υπηρεσιών τους και σε μορφή Braille.

Πολλές επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης στο νησί μας έχουν ευαισθητοποιηθεί σχετικά με τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με δυσκολίες όρασης στην ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες τους.

Έτσι προσφέρουν όχι μόνο τους καταλόγους τους σε γραφή Braille αλλά και οδεύσεις διαφυγής, κατόψεις δωματίων, πινακίδες αριθμού δωματίων και τον κατάλογο των υπηρεσιών του ξενοδοχείου τους (Guest Directories).

Oι ανάγλυφες πινακίδες του αριθμού δωματίων και των εξόδων διαφυγής μάλιστα απευθύνονται σε τέσσερις κατηγορίες συνανθρώπων μας: μερικώς βλέποντες, τυφλούς (γνωρίζουν Braille), νεοτυφλωθέντες (δε γνωρίζουν Braille αλλά γνωρίζουν τα σύμβολα των αριθμών) και βλέποντες.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ ώστε να ενημερωθείτε για τη διαδικασία και το κόστος της μετατροπής των καταλόγων σας σε Braille.

Άρθρο της Φωτεινής Μοσχή

Leave your comment