Πηγές Καλλιθέας

Ένα από τα ομορφότερα και εμβληματικά ορόσημα της Ρόδου. Ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Πηγές Καλλιθέας

Για μια εμπειρία ζωής

Η Καλλιθέα έχεις στις τάξης της 4 µικρές και πανέµορφες παραλίες προσβάσιµες προς το κοινό. Μπροστά στις πηγές της θα βρείτε την κεντρική οργανωµένη παραλία της περιτριγυρισµένη από φυσικής οµορφιάς βράχους που κάνουν το τοπίο σε συνδυασµό µε την ιταλική αρχιτεκτονική του µνηµείου µαγευτικό. Μια σαγηνευτική τοποθεσία που είναι προσβάσιµη και µε σκάφος προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες την εντύπωση πως είναι µέλη µιας ταινίας αριστοκρατικής εποχής βγαλµένη από την ελληνορωµαϊκή ιστορία. Περιµετρικά του µνηµείο και στους πρόποδες του πευκοδάσους που υπάρχει στην Καλλιθέα βρίσκονται οι τρεις ακόµη παραλίες που είναι και αυτές απίστευτης ωραιότητας. Εκεί βρίσκονται µικρές οικογενειακές επιχειρήσεις εστίασης που µε τον καιρό οι παραλίες πήραν τα ονόµατα τους από αυτές .Η παραλία Τάσος, η παραλία Νίκος και η παραλία Όασης είναι οργανωµένες και προσφέρουν διαφορετικές απολαύσεις στους επισκέπτες. Στην Καλλιθέα ωστόσο υπάρχουν και σηµεία µε περιορισµένη πρόσβαση που ενδείκνυνται για βουτιές από βράχους ,υποβρύχιες καταδύσεις και µοναχικές εξορµήσεις οι οποίες έχουν γίνει πλέον θεσµός.

Η Ιστορία του Μνημείου

Play Video

Οι Πηγές της Καλλιθέας βρίσκονται στον κόλπο της Καλλιθέας, σε απόσταση 9 µόλις χιλιοµέτρων από την Πόλη της Ρόδου. Οι ιαµατικές πηγές της Καλλιθέας είναι γνωστές από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού τους. Το 1927, µε πρωτοβουλία του Ιταλού Διοικητή της Δωδεκανήσου Μάριο Λάγκο ξεκίνησε συστηµατική ανάλυση των υδάτινων πόρων της Καλλιθέας µε παράλληλη κατασκευή των σχετικών εγκαταστάσεων. Η εκτέλεση του σχετικού έργου ανατέθηκε στον αρχιτέκτονα Πιέτρο Λοµπάρντι, τα σχέδια του οποίου κρίθηκαν ως οι αρτιότερες αρχιτεκτονικές συνθέσεις της εποχής. Οι πηγές της Καλλιθέας απέκτησαν µεγάλη φήµη και οι εγκαταστάσεις τους παρέµειναν ενεργές µέχρι το 1967.Πλήρως αποκατεστηµένο και καλόγουστα ανακαινισµένο ήδη από την 1η Ιουλίου 2007, το συγκρότηµα των Πηγών Καλλιθέας έχει και πάλι ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, καλωσορίζοντας όλους τους επισκέπτες στους ανακατασκευασµένους χώρους του στη µεγαλόπρεπη τοποθεσία, πάνω στη θάλασσα. Το µοναδικό αρχιτεκτονικό ύφος και το µεγαλείο του περιβάλλοντος, µε τα βοτσαλόστρωτα µωσαϊκά δάπεδα, την αίθουσα της Ροτόντα, τον Περίβολο, το εντυπωσιακό αίθριο και τις κλίµακες στην είσοδο, συνθέτουν ένα νοσταλγικό φόντο, που θυµίζει παλιά κινηµατογραφική ταινία και γιαυτο υπήρξε και χώρος πολλών γυρισµάτων σε σκηνές πολλών ταινιών στην Ελλάδα και τον κόσµο! Η γραφική παραλία µε τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά φιλοξενεί εκατοντάδες επισκέπτες κάθε µέρα ενώ ο βυθός, γνωστός για την οµορφιά και τη µοναδική του πολυµορφία αποτελεί πόλο έλξης διαφόρων οργανωµένων
προγραµµάτων κατάδυσης για να τον θαυµάσουν. Το ιστορικό καφέ στο γραφικό λιµανάκι ,πλήρως ανακαινισµένο κι αυτό καλωσορίζει τους πελάτες του όλη την ηµέρα.

Φωτογραφίες από πηγές Καλλιθέας

Παροχές