Παραλία Καθαρά

Μια αρκετά παραλία, ιδανική για να περνάς χρόνο με την οικογένειά σου.

Φαληράκι

Παραλία Καθαρά

Η τέλεια παραλία για εσάς και τα παιδιά σας

Η γραφική παραλία της  Καθαρά έχει το δικό της ενδιαφέρον .

Διαµορφωµένη µε βραχάκια που βρίσκονται µέσα στο νερό ο κολπίσκος της Καθαρά έχει το σχήµα µικρού λιµανιού. Εκεί φιλοξενούνταν τα µικρά σκάφη των ψαράδων της περιοχής τα οποία έβρισκαν εκεί το καταφύγιο τους για να τα προστατευτούν µιας και τα µικρά βραχάκια λειτουργούσαν ως κυµατοθραύστες και έτσι τα νερά της παρέµεναν πάντα ήρεµα. Η λέξη Καθαρά στην µετάφραση της σηµαίνει «Καθαρή”. Ή παραλία πήρε το όνοµα της λόγω καθαρότητας του νερού γιατί, αν και µικρός κόλπος κατά ένα παράξενο τρόπο η κίνηση των ρευµάτων της θάλασσας ανακύκλωνε µε µεγάλη συχνότητα το νερό και πάντα παρέµενε καθάριο. Αργότερα αριστερά της παραλίας κατασκευάστηκε το λιµάνι του Φαληρακίου που λειτουργεί ως αλιευτικό καταφύγιο και όλα τα αλιευτικά σκάφη µεταφέρθηκαν εκεί και πλέον η παραλία έµεινε στη διάθεση των επισκεπτών για βουτιές, ηλιοθεραπεία ,ξεγνοιασιά και διασκέδαση. Μια επίσκεψη στην παραλία αυτή, η οποία ενδείκνυται για παιδιά, θα σας έκανε να καταλάβετε όλα όσα σας λέµε.
Η παραλία είναι πλήρως εξοπλισμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η τιμή τους είναι 5€ ανά ξαπλώστρα.
Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη μιας και απέχει 300 μέτρα από το κέντρο του Φαληρακίου όπου κάνουν στάση τα περισσότερα λεωφορεία.
Εστιατόρια, σούπερ μάρκετ και διαφόρων ειδών καταλύματα βρίσκονται περιμετρικά της παραλίας και καλύπτουν οποιαδήποτε ανάγκη σας.
Δεν υπάρχουν water sports στην παραλία όποτε αν θέλετε μια ήρεμη μέρα γεμάτη ηλιοθεραπεία και κολύμπι μπορείτε να επιλέξτε την παραλία Καθαρά.

Φωτογραφίες από την παραλία καθαρά

Παροχές