Κόλπος Άντονι Κουίν

Ένα από τα ομορφότερα και εμβληματικά ορόσημα της Ρόδου. Ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε.

ΠΑΡΑΛΙΑ

Anthony Quinn

Πεντακάθαρα νερά.

Στην ανατολική ακτή κοντά στο Φαληράκι βρίσκεται ο Κόλπος Anthony Quinn. Περιτριγυρισμένο από βραχώδεις σχηματισμούς με πλούσια βλάστηση και γαλαζοπράσινα  νερά  είναι ένα ιδανικό μέρος για ξεγνοιασιά. Ο κόλπος Anthony Quinn είναι μια όμορφη και πλήρως οργανωμένη παραλία που εκατοντάδες τουρίστες επισκέπτονται ετησίως.Απολαύστε την ονειρική ομορφιά του κόλπου και δείτε από απόσταση τα σκάφη που επισκέπτονται την περιοχή καθημερινά.Στην ανατολική ακτή κοντά στο Φαληράκι βρίσκεται ο Κόλπος Anthony Quinn ο οποίος βρίσκεται 15 χιλιόµετρα από το κέντρο της Ρόδου και µόλις 3 από το Φαληράκι.

 

Play Video

Άντονι Κουίν

Anthony Quinn, 1915-2001, ήταν ένας ηθοποιός που γεννήθηκε στο Μεξικό και πέθανε στη Βοστώνη με μια μακρά σταδιοδρομία στην βιομηχανία του κινηματογράφου. Με τα «Κανόνια του Ναβαρόνε» όσο και µε τον Αλέξη Ζορµπά στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη αλλά και αργότερα όµως µε τον «Έλληνα µεγιστάνα» όπου ενσάρκωσε τον Αριστοτέλη Ωνάση έγινε η συνώνυμο του Ελληνικού προφίλ στον παγκόσμιο χώρο του θεάματος. Για τους κατοίκους της Ρόδου , η παραλία φέρει το όνοµά του και αυτό ως γεγονός θα θυµίζει για πάντα το πέρασµά του από τα µέρη µας, και το πόσο πολύ αγάπησε τη χώρα αυτή. Άλλωστε, η Ρόδος έχει µόνο ευχάριστα να θυµάται για αυτόν.

Η αλήθεια είναι πως τα ονόµατα των περισσοτέρων από τις πανέµορφες παραλίες της Ελλάδας κρύβουν µέσα τους και κάποια ιστορία. Κρύβουν κάποιο γεγονός που οδήγησε την εκάστοτε τοπική κοινωνία να δώσει ένα ιδιαίτερο όνοµα στην κάθε µια από αυτές. Ονόµατα που µε το πέρασµα των ετών παρέµειναν αναλλοίωτα και, σε πολλές περιπτώσεις, σήµερα έχει ξεχαστεί η προέλευσή τους. Για να ανακαλύψει κάποιος την αφορµή ή το γεγονός που κάποια ελληνική παραλία έχει πάρει το όνοµά της, θα πρέπει να προσεγγίσει κάποιους ηλικιωµένους ντόπιους κατοίκους. Θα πρέπει µαζί τους να συµπληρώσει σαν παζλ τις αναµνήσεις τους για να οδηγηθεί σε ένα ασφαλές συµπέρασµα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την παραλία Άντονι Κουίν στη Ρόδο. Και δεν ισχύει καθώς η ιστορία της βάφτισης της συγκεκριµένης παραλίας µε το όνοµα του διάσηµου ηθοποιού έγινε µε κινηµατογραφικό τρόπο. Άλλωστε, τα ΜΜΕ της εποχής είχαν αφιερώσει αρκετό µελάνι για να περιγράψουν τα γεγονότα που οδήγησαν στην ονοµασία αυτή. Η ιστορία ξεκινά το 1960. Στα γυρίσµατα της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» όπου πρωταγωνιστούσε ο Άντονι Κουίν, ένα µέρος των γυρισµάτων επιλέχθηκε να πραγµατοποιηθεί σε έναν όρµο. Το όνοµα της παραλίας αυτής µέχρι τότε ήταν Βάγιες. Ο ηθοποιός µαγεύτηκε από την οµορφιά του τοπίου. Αποφάσισε έτσι να αγοράσει αυτόν τον µικρό όρµο για να δηµιουργήσει εκεί ένα χώρο ξεκούρασης για ηθοποιούς και γενικότερα ανθρώπους του κινηµατογράφου. Στην πρωτοβουλία του αυτή βρήκε, αρωγό το Ελληνικό κράτος. Του παραχωρήθηκε λοιπόν η έκταση για ένα συµβολικό για την εποχή ποσό. Ως δείγµα αναγνώρισης της προσφοράς του ηθοποιού στην προώθηση της Ελλάδας. Είναι αλήθεια πως ο Antony Quinn είχε βοηθήσει τα µέγιστα στην προβολή της οµορφιάς της χώρας µας µέσα από τις ταινίες του.

Το Anthony Quinn είναι μια οργανωμένη παραλία και οι ξαπλώστρες εδώ κοστίζουν επίσης €5 ανά άτομο. Θαλάσσια ποδήλατα και καγιάκ είναι τα μόνα θαλάσσια σπορ που διατίθενται εδώ. Απολαύστε την ονειρική τοποθεσία αυτού του μικρού κόλπου και δείτε τα πολυτελή γιοτ να πλέουν. Το εστιατόριο σερβίρει ελληνικές γαστρονομικές απολαύσεις, δροσιστικά κοκτέιλ, καφέ και ποτά. Η πρόσβαση στον κόλπο με το λεωφορείο κοστίζει € 2, 4 ανά άτομο και η στάση του λεωφορείου βρίσκεται 800 μ. από την παραλία. Εάν είστε σε ποδήλατο ή με αυτοκίνητο, υπάρχει δωρεάν ανοιχτός χώρος στάθμευσης.

Φωτογραφίες από τον όρμο Άντονι Κουίν

Παροχές