ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2021

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2021

Φίλες και Φίλοι του Φαληρακίου αλλά και του νησιού της Ρόδου, σας καλωσορίζουμε και φέτος στο θέρετρό μας.

Πέρυσί μας εμπιστευτήκατε για να μάθετε τις αλήθειες για οτιδήποτε συνέβαινε στο νησί, καθώς το faliraki.com δεν αποτελεί μια πολυεθνική εταιρεία αλλά μια ένωση επιχειρηματιών και κατοίκων που με αγάπη προστατεύουν και αναδεικνύουν την περιοχή τους, η οποία αποτελεί για πολλά χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας.

 Δυστυχώς και αυτό το καλοκαίρι αναγκαζόμαστε να πραγματοποιήσουμε τις διακοπές μας σε κατάσταση πανδημίας. Έτσι θεωρούμε και φέτος υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας.

Αρχικά να σας ενημερώσουμε πως όταν οι χάρτες του ECDC και οι αριθμοί των στατιστικών μιλούν για την Περιφερειακή Ενότητα(ΠΕ) Ρόδου(όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη), δεν αναφέρονται στο νησί της Ρόδου αποκλειστικά…αλλά σε ένα σύμπλεγμα νησιών που ανήκουν στην ΠΕ Ρόδου στην οποία συμπεριλαμβάνονται η Χάλκη η Τήλος η Μεγίστη(Καστελόριζο) και η Σύμη. Η αναφορά αυτή σκοπό έχει να γίνει κατανοητό πως τα κρούσματα και γενικότερα η αναφορές το ECDC αφορούν 5 νησιά και όχι αποκλειστικά τη Ρόδο.

Η Ρόδος βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα όσο αναφορά τον επιδημιολογικό χάρτη (πορτοκαλί) στον οποίο φυσικά δεν συνυπολογίζονται οι 200000 επισκέπτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί(όπως συμβαίνει άλλωστε και σε όλη την Ευρώπη).

Από την παραπάνω πραγματική ανάλυση προκύπτει και χαμηλός δείκτης θετικότητας του νησιού.

Σχετικά με τον χάρτη που αποτυπώνει την εμβολιαστική κάλυψη του νησιού η Ρόδος βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα με ένα ποσοστό πάνω από 70% σε εμβολιασμένους με μία σταθερή καθημερινή ροή εμβολιασμών.

Η ΠΕ Ρόδου επίσης βρίσκεται στους χάρτες του ECDC στο Βαθύ πράσινο στα ποσοστά των τεστ που διενεργούνται.

Με τα πραγματικά λοιπόν δεδομένα το νησί μας βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επιδημιολογικά δεδομένα, έχει και τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού της Ελλάδας, έχει χαμηλό δείκτη θετικότητας και υψηλό ποσοστό ελέγχου.

Η παραπάνω συνοπτική ανάλυση γίνεται για να μην παραπλανηθεί κανείς από εσάς ο οποίος έχει προγραμματίσει τις διακοπές του στο νησί.

Η Ρόδος παραμένει υγειονομικά ασφαλείς.

Σκοπός της ανάδειξης του θέματος από το Faliraki.com είναι η προστασία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της περιοχής μας αλλά και γενικότερα του νησιού.

Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις:

  • Δεν έχουν  τον συνωστισμό των ξενοδοχείων τα οποία κατά κύριο λόγο είναι κλειστοί χώροι.
  • Σε αυτές τα ποσοστά εμβολιασμών των εργαζομένων τους ξεπερνούν το 95%.
  • Το 90% αυτών είναι καλοκαιρινοί ανοιχτοί χώροι
  • Δέχονται καθημερινούς ελέγχους από την αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε αντίθεση με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στις οποίες οι έλεγχοι είναι πολύ λιγότεροι.
  • Είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και ο πυλώνας του τουρισμού καθώς από αυτές ξεκίνησε να υφίσταται ο τουρισμός στην Ελλάδα

Αυτές είναι μερικές από τις πολλές  αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεται άμεσα, γιατί τις υπόλοιπες θα τις αναγνωρίσετε κατά την εξερεύνηση του νησιού στις διακοπές σας.

Θεωρούμε χρέος μας να σας ενημερώσουμε γιατί προς εξυπηρέτηση σκοπών και στρατηγικών είναι πιθανόν να δεχτείτε σωρεία πληροφοριών από tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία που θα σας παροτρύνουν στο όνομα της πανδημίας να παραμείνετέ εγκλωβισμένοι στα ξενοδοχεία σας, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΥΓΕΟΝΟΜΙΚΟ ΛΟΓΟ αλλά προς εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων.

Οι πληροφορίες μας ήδη αναφέρουν πως αυτή εκστρατεία από τους εμπλεκόμενους έχει ήδη ξεκινήσει και πρέπει να σας βρεί πλήρως ενημερωμένους.

Εξερευνήστε τον τόπο που επιλέξατε να επισκεφθείτε βγείτε από την κλεισούρα των κτηριακών εγκαταστάσεων και βγείτε στους δρόμους μας, γνωρίστε τους ανθρώπους της Ελλάδας οι οποίοι φημίζονται για την φιλοξενία τους. Γνωρίστε την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, που να είστε σίγουροι αυτή δεν βρίσκεται στο ξενοδοχείο σας.

Τα ξενοδοχεία μας σας παρέχουν υψηλές παροχές σε πολύ καλές τιμές για να απολαύσετε τον χρόνο της διαμονής σας του ύπνου σας και την χαλάρωση που απαιτείται μετά την εξερεύνηση του νησιού μας.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του Φαληρακίου αλλά και όλης της Ρόδου, σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε τις διακοπές σας όπως έκαναν οι γονείς και παππούδες σας.

Σας ευχόμαστε καλή διαμονή στο όμορφο νησί μας.

Leave your comment