Επιστολή Διαμαρτυρίας προς iefimerida.gr

Επιστολή Διαμαρτυρίας προς iefimerida.gr

Θέμα: Άρθρο με ανακρίβειες και ψέματα που προσβάλουν την εικόνα ενός εκ των μεγαλύτερων τουριστικών θέρετρων της Ελλάδας

Προς τον Διευθυντή της iefimerida

Mε κοινοποίηση προς: Κυρία Αθανασιάδου Βιολέτα, τοπικό τύπο

Κύριε Διευθυντά

Ως CEO της επίσημης ιστοσελίδας της περιοχής του Φαληρακίου www.faliraki.com που αποτελεί το μέσω ενημέρωσης των επισκεπτών αλλά και της εκπροσώπησης όλων των επιχειρηματιών της περιοχής θέλουμε να εκφράσουμε την οργή και τις ενστάσεις μας στο δημοσίευμα της κυρίας Βιολέτας Αθανασιάδου στον ιστότοπο iefimerida με τίτλο «Στη Ρόδο για 48 ώρες»

που μπορείτε να διαβάσετε εδώ

https://www.iefimerida.gr/travel/rodos-48-ores-mesaioniki-poli-paralies-axiotheata?fbclid=IwAR0GZDBgAz__cfg8fsy5_7cWgowABOB_62URQUfgWl-u_3EfEbIh_M9lcG0

καταγγέλλουμε τα κάτωθι:

Η κυρία Αθανασιάδου έδειξε ανημέρωτη και φαίνεται να δημιούργησε ένα ρεπορτάζ από έρευνα στο διαδίκτυο με απαρχαιωμένες πηγές με αποτέλεσμα οι ανακρίβειες της, να δημιουργήσαν σύγχυση και εκνευρισμό.

Μπορούμε να δικαιολογήσουμε εν μέρη το άρθρο, καθώς, όπως μπορεί κάποιος να διακρίνει διαβάζοντας το άρθρο, φαίνεται πως έχουν εισαχθεί σε αυτό, έμμεσα διαφημίσεις προς όφελος της.

Ως φορέας εκπροσώπησης της περιοχής δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε από αναληθείς και ανακριβείς αναφορές να πλήττεται η εικόνα μιας περιοχής που απασχολεί 12000 εργαζόμενους από 1000 επιχειρηματίες.

Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα ξεκινά αναφέροντας “Ομως, τα τελευταία χρόνια η Ρόδος έχει ταυτιστεί με τις ορδές των μεθυσμένων τουριστών που καταφτάνουν και ξεσαλώνουν στο Φαληράκι, δημιουργώντας έτσι δεύτερες σκέψεις σε όσους φλερτάρουν με την ιδέα των διακοπών στο νησί.”

Προς ενημέρωση πρωτίστως της κυρίας Αθανασιάδου αλλά και των αναγνωστών τις εφημερίδας σας όπως και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού μας θέλουμε να κάνουμε σαφές το εξής.

Το Φαληράκι είναι το νούμερο ένα θέρετρο σε προσέλευση κόσμου στο νησί και ένα εκ των τριών μεγαλύτερων στην Ελλάδα.

Έχει πάνω από 213 καταλύματα υψηλού επιπέδου και παροχών με δυνατότητα φιλοξενίας 55000 επισκεπτών ημερησίως και συνολικά υπο κανονικές συνθήκες πάνω από 1,4 εκ επισκέπτες ανά σεζόν.

Έχει 181 επιχειρήσεις εστίασης με υψηλό επίπεδο γαστρονομίας που το έχει κρατήσει στην κορυφή της τουριστικής πυραμίδας του νησιού.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει επενδύσει σε family friendly υποδομές με αποτέλεσμα το  target group του στο μεγαλύτερο ποσοστό να είναι οικογένειες.

Η διασκέδαση στο Φαληράκι αποτελεί ένα εκ των πόλων έλξης όχι όμως τον πρωταγωνιστικό.

 Αλλά για να ενημερώσουμε και για τον συγκεκριμένο τομέα την κυρία Αθανασιάδου καμία ορδή μεθυσμένων τουριστών δεν ξεσαλώνει με τρόπο τέτοιο έτσι ώστε να δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στους επισκέπτες έτσι ώστε να επισκεφτούν την Ρόδο.

Η διασκέδαση στο Φαληράκι έχει υψηλά και ποιοτικά στάνταρ και καμία σχέση δεν έχει με τις εικόνες τις δεκαετίας του 90 που από ότι φαίνεται η εν λόγο κυρία είδε και κατήρτισε το άρθρο.

Το Φαληράκι έχει βαριά τουριστική ιστορία και αποτέλεσε τον Πυλώνα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Η Καλλιθέα και το Άντονι Κουίν που αναφέρεται ανήκουν στην ίδια περιοχή και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής μας.

Θεωρούμε τουλάχιστον ανέντιμο να αναφέρει μια δημοσιογράφος χωρίς να έχει κάνει την υποτυπώδη έρευνα πως μια περιοχή κόσμημα για τον τουριστικό χάρτη της Ρόδου να χαρακτηρίζεται ως η περιοχή που δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στον επισκέπτη που θέλει να έρθει στο νησί.

Η πρώτη του επιλογή είναι το Φαληράκι και όχι αυτού που θέλει να μεθύσι αλλά αυτού που θέλει να φέρει το παιδί του στο νησί με ασφάλεια.

Παρακαλούμε να γίνουν οι σωστές παρεμβάσεις στο άρθρο, να πραγματοποιηθεί ορθή και αληθινή ενημέρωση των αναγνωστών με σωστές πληροφορίες για ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της χώρας και να ζητήσει δημόσια συγνώμη από την εν λόγω κυρία από τους κατοίκους τους επιχειρηματίες τους εργαζομένους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής..

Για οποιαδήποτε ενημέρωση ή πληροφορία μπορεί να χρειαστείτε για την ορθή ενημέρωση σας θα είμαστε στην  διάθεση σας.

Με εκτίμηση

CEO Faliraki.com

Βαγιανός Σωτήρης

Leave your comment